Zagreb Fantasy Convention

Udruženje Valinor Srbija​ bili su počasni gosti događaja “Zagreb Fantasy Convention” u junu 2016.
zagreb
Ovogodišnja konvencija bazirala se na tematici Gospodara prstenova (The Lord of the Rings) i ostalih dela J. R. R. Tolkiena, ali je sadržala mnoštvo propratnog sadržaja prigodnog za sve uzraste, kao što su dečji kutak, radionice, Cosplay takmičenje, gaming događaji, predavanja, razni turniri i drugo.
.
Sam događaj je trajao dva dana i podeljen je u sedam dvorana. Svaka dvorana ima svoju tematiku i sadržaj koji se odvija paralelno sa drugim. Ovim putem predstavljamo vam lagani “sneak peak” onoga što smo imali prilke da vidimo na ovom kreativnom i jako zanimljivom događaju.

Castle Keep (Prva dvorana, tj. Dvorište) sadržala je viteška i streličarska udruženja.
Lands of Middle-Earth (Šesta dvorana) – sadržaj vezan uz djela J. R. R. Tolkiena.
Larp Cave (Treća dvorana) posvećena je LARP-u. Tokom ova dva dana posetioci su mogli da iskuse najbolje što im “Terrible Creations” može ponuditi, a u međuvremenu i po neko predavanje.
Dwarven Hall (Sedma Dvorana/Main Hall) je centar same konvencije. Ovde smo mogli videti udruženja i izlagače sa svih područja Hrvatske, a i dalje, prisustvovati Cosplay takmičenju.
Tinkers Lair (Peta dvorana) – u njoj su smeštena predavanja i radionice.
Dungeon Land (Prva dvorana) – razne turniri i udruženja vezana za Pathfinder i board-gameove.
World of Gaming (Treća dvorana) sadržava turnir u Heartstone-u, razne Blizzard videoigre i developere videoigara.
Hobbit Hole (Osma dvorana) sadržala je sve dečje radionice i dečje programe.

Predsednik udruženja “Valinor”, Bogdan Čurguz, odneo je pobedu na Cosplay takmičenju kostimiran u Torina Hrastoštita iz trilogije “Hobit”.
Organizatori su sjajno ugostili članove našeg tima, a iskreno se nadamo da su posetioci tribina uživali u tribini Ljubice Dolaševic i Jelene Ćopić i predstavljanju “Festivala Tolkinove fantastike”, kao i samog udruženja i njegovih aktivnosti, kao i u Cosplay radionici o izradi kostima koju je vodio Bogdan Čurguz.