FantaSTikon

cover

Članovi uduženja “Valinor” bili su počasni gosti konvencije “FantaSTikon” u Splitu, a samom događaju doprineli su interesantnim radionicama koje su, za novu konvenciju, bile i više nego dobro posećene.
U ulozi Ollivandera našla se Ljubica Dolašević koja je održala radionicu izrade magičnih štapica, a svi učesnici su svojim kućama odneli divnu uspomenu sa radionice.
Bogdan Čurguz je sve zainteresovane, a pretežno ljubitelje Kospleja, uveo u priču o pravljenju kostima od pristupačnih materijala koje možemo da priuštimo, a da pritom dobro izgledaju, kao što je Torin Hrastoštit.
Bojana i Ksenija Vukotić su događaju doprinele svojom radionicom irskog plesa jer je konvencija otvorena na dan Sv.Patrika tako da su se zvuci irske muzike čuli tokom sva tri dana koliko je konvencija trajala.
Inače, ova konvencija se održava drugi put po redu, a ovogodišnji program je bio posvećen pretežno Hari Poter franšizi i bio je i više nego raznovrstan, od radionica, zanimljivih kvizova, Kosplej takmičenja, LARP prezentacija, aukcije ilustracija, do ozbiljnih tribina i projekcija filmova.