Dani stripa 2015

24. i 25. avgusta u holu Delta City-a, u trajanju od 10č do 22č, održali su se DANI STRIPA!

Ideja je bila da se na ovako poznatom i veoma frekventnom mestu, široj publici predstave strip izdavači, strip autori, škola stripa „Đorđe Lobačev“, da se okupe strip udruženja i strip kolekcionari, ali i ljubitelji fantastike, igračaka i akcionih figura.

U okviru programa bila je postavljena berza na kojoj su bili zastupljeni stripovi izdavačkih kuća System Comics, Makondo, Omnibus, Beli put, Besna kobila, Komiko, Čarobna knjiga, Rosenkranc, Darkwood, ali i franšizne rukotvorine poput odevnih predmeta i nakita sa omiljenim junacima, kao i dečije igračke.

Dvadesetak izlagača je svojom bogatom ponudom omogućilo posetiocima da povoljno kupe ili razmene nešto od gore navedenih kolekcionarskih predmeta.

Škola stripa „Đorđe Lobačev“ predstavila je svoje učesnike od 18č pa do zatvaranja centra, a svim zainteresovanima predavač i poznati strip crtač, Vlada Vesović, davao je korisne savete kako da savladate tehnike strip crtanja i saznate neke trikove ovog poznatog majstora “devete umetnosti”. Tokom trajanja manifestacije beogradski strip autori smenjivali su se kao gosti i svim zainteresovanim mališanima, ali i onim malo starijim, su crtali i potpisivali strip albume, a strip scenaristi su davali korisne savete kako da počnete da se bavite stripom, i svoje ideje dovedete do realizacije.

Celu manifestaciju su svojim kostimima zašarenili članovi udruženja “Valinor” koji su se potrudili da dočaraju svet stripa i fantastike na jedan kreativan i drugačiji način.
Svi posetioci su mogli da se fotografišu sa našim kosplejerima ili da provedu neko vreme sa svojim omiljenim karakterima.