Cosplay – Games.con

Ljubitelje video igara sigurno je obradovala informacija da će se od 25. do 27. novembra pod kupolom Hale 2 Beogradskog sajma održati festival gejmiga i pop kulture pod nazivom „Games.con – Levelovati se mora“. Kako je kosplej neizostavni deo Con-ova širom sveta, udruženje „Valinor“ u okviru ovog sjajnog događaja organizuje veliko kosplej takmičenje 27. novembra, od 17:30.

Pozivaju se svi Orci, Noćni Vilenjaci, Džedaji, Sitovi, Lovci na ucene, nadarena deca iz škole Profesora Ksavijera, Betmen i njegova plejada gotamskih zlotvora, agenti S.H.I.E.L.D.-a i Osvetnici, posada Normandije i Enterprajza, alumnisti Hogvortsa, nindže Konohe i sve ostale ujedinjene, razjedinjene ili suprostavljene družine da se okupe na posebnom, neutralnom terenu koji je Games.con festival predvideo za njihovo druženje, ali i za borbu za najbolji kostim i prezentaciju omiljenog lika!

– Kosplej takmičenje je podeljeno na dve kategorije, kostimi iz video igara i kostimi junaka iz filmova/serija/stripova.

– Takmičenje počinje u 17:30 na bini u donjem delu Hale 2 (nivo B)

– Forma kospleja će biti hibrid između klasičnog nastupa i „catwalk“-a, odnosno podrazmevaće kratak nastup (kao na uobičajenim takmičenjima), ali i šetnju na predviđenom delu scene.

– Dužina trajanja nastupa je 2 minuta za pojedinačni, odnosno 3 minuta za grupni kosplej nakon čega se takmičari upućuju na deo bine za fotografisanje. Dimenzije bine su 6×9 (6×3 + 6m catwalk)

– Kvalitet kostima i prezentaciju lika će procenjivati stručni žiri koga čine Adrijana Simović, diplomirani kostimograf; Isidora Vlasak, organizator brojnih kosplej takmičenja i jedan od najpoznatijih domaćih kosplejera; Bogdan Čurguz, predsednik udruženja „Valinor“ i jedan od najnagrađivanijih kosplejera u Srbiji.

– Pobednike za svaku kategoriju ovog takmičenja očekuje novčana nagrada u iznosu od 10.000 RSD, a za 2. i 3. mesto dobijaju se vredne robne nagrade sponzora događaja.

– Koordinator programa Ljubica Dolašević

VAŽNE INFORMACIJE:

– Prijave traju do 24.novembra. Na e-mail adresu cosplaygamescon@gmail.com pošaljite podatke:
1.Vaše ime i prezime
2.Ime lika i franšizu odakle potiče
3.Sliku lika
4.Kontakt telefon i FB profil/FB stranica
5.Muzika koja prati nastup (za pojedinačni, ne duže od 2 minuta, odnosno 3 minuta za grupni kosplej)

– Ulaz je besplatan za sve kosplejere čija prijava bude prihvaćena

– Kosplejerima će biti na raspolaganju biti prostor za presvlačenje

– Dozvoljeno je korišćenje starih kostima ukoliko nisu već nagrađivani

– O protokolima takmičenja bićete naknadno obavešteni

Više o samom festivalu mozete naći na:
https://www.facebook.com/belgradegamescon/?fref=ts